Idén is megrendezésre kerül a Broadtest videópályázata! Az előző évekhez hasonlóan, a pályázatra beküldött videódat élőben fogjuk értékelni a YouTube csatornánkon. Alább olvashatod a pályázati feltételeket. Ha megfelelsz a kiírásnak, és a te pályázatod lesz a nyerő, idén is értékes ajándékokkal gazdagodhatsz! Olvasd el a kiírást, forgasd le a videót, és a lap alján található űrlap segítségével küldd be a pályázatodat 2018. szeptember 30-ig.

 

MENETREND

2018 augusztus 10.

Pályázat kihirdetése, videók beküldési határidejének kezdete.

2018 szeptember 14.

Élő értékelések kezdete.

2018 szeptember 30.

Pályázati videók beküldési határidejének vége.

2018 december 7.

Pályázat lezárása.

2018 december

Eredményhirdetés

Díjátadó

KI PÁLYÁZHAT?

Elfogadjuk a jelentkezését minden 13. életévét betöltött, magyar állampolgárnak. Felső korhatár nincsen.  

MIVEL LEHET PÁLYÁZNI?

Ebben az évben olyan videókat várunk, melynek a hossza maximum 118 másodperc. Ha van az elején intró, vagy főcím, esetleg a végén stáblista, annak is bele kell férnie a 118 másodpercbe. Az ennél hosszabb videókat nem áll módunkban elfogadni, azokat azonnal kizárjuk, így az élő értékelésbe sem kerülnek be. Erről külön értesítést nem küldünk. Pályázni lehet minden olyan 2018-ban készült, saját rögzítésű videóval, rövidfilmmel, animációval, amely a megadott pályázati kategóriák valamelyikébe beillik.

A pályázati videók csak jogdíjmentes, vagy Creative Common licences, vagy Epidemicsound-os zenéket, tartalmazhatnak. Ha a videó jogdíjas zenét tartalmaz, a pályázatban nem vehet részt, kizárásra kerül és az élő értékelésbe sem kerül be. Erről külön értesítést nem küldünk.  Egy pályázó összesen maximum 5 videóval pályázhat.

MIVEL NEM LEHET PÁLYÁZNI?

Nem lehet pályázni nem saját alkotással. Rövid bevágások erejéig ha a történet igényli, megjelenhetnek átvett anyagok, de a videó teljes hosszának maximum 10%-ában. Nem lehet pályázni jogdíjköteles zenét tartalmazó, vagy 118 másodpercnél hosszabb, vagy nem 2018-ban készített videóval. Nem lehet pályázni csak és kizárólag vlog jellegű videóval. A videó tartalmazhat vlogot, de minimum 50%-ban egyéb, forgatott anyagot is tartalmaznia kell. Nem lehet indokolatlanul trágár, sértő, szexuális tartalmú, jogsértő vagy törvényellenes cselekvésre ösztönző videóval pályázni. A beküldött pályázatokat a fenti szempontok szerint az élő adások előtt előszűrjük és amennyiben sérti valamelyik feltételt, nem kerül élő adásba.

HOGYAN LEHET PÁLYÁZNI?

Pályázni saját rögzítésű, jogdíjmentes zenét tartalmazó, 118 másodperces, vagy annál rövidebb videók beküldésével lehet. Egy ember vagy csapat maximum 5 videóval pályázhat összesen. A videót ennek az oldalnak az alján található űrlap kitöltésével lehet nevezni. Csak az így beküldött videók kerülnek be a pályázatba, egyéb felületeken küldött videókat (Facebook üzenet, e-mail, stb…) nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatra való nevezés ingyenes.

Az elkészült pályázati videót fel kell tölteni valamilyen videómegosztó portálra (Youtube, Vimeo, stb…), maj a feltöltött, nyilvános vagy nem listázott státuszú videó linkjét az oldal alján található űrlap segítségével lehet nevezni.

Minden beküldött pályázati anyag esetében be kell jelölni a kategóriát. Egy kategóriába több videó is küldhető.

A pályázati űrlap maradéktalan kitöltése esetén tudod csak beküldeni a pályázatod.

MILYEN KATEGÓRIÁKBAN LEHET PÁLYÁZNI?

HUMOROS
VIDEÓ

Lehet szórakoztató, abszurd, vagy szürreális, lényeg az, hogy mosolyt csaljon a néző arcára.

DRÁMAI
VIDEÓ

Legyen szó társadalom kritikáról vagy megható motivációs videóról, jöhet minden ami szívbemarkoló.

AKCIÓ
VIDEÓ

Izgalmas történetet, fordulatos cselekményű videót készítettél? Ez a te kategóriád!

DOKUMENTUM VIDEÓ

Valóságos problémák, valóságos helyzetek, vagy egy természeti bemutató? Ide jöhet minden ilyesmi!

ANIMÁCIÓS
VIDEÓ

Ha nem élőszereplős a videód, mert a step-motion vagy az animáció megszállottja vagy, idén külön kategóriád lett!

Amennyiben megítélésünk szerint egyérteműen rossz kategóriába küldted a videódat, így azt áthelyezhetjük a neki megfelelő kategóriába, hogy versenyben maradjon.

A PÁLYÁZAT MENETE

A pályázat beküldési időszakában (2018. augusztus 10. és 2018. szeptember 30. között) beérkezett, a kiírásnak megfelelő videók automatikusan részt vesznek a pályázatban, és bekerülnek az élő értékelésbe. Az értékelés nem beküldési sorrendben történik, az értékelő adások szerkesztettek, így előfordulhat hogy hiába küldted be elsőként a videódat, decemberben kerül sorra. Az élő adásba csak a feltételeknek megfelelő videók kerülnek be.

Az értékelések 2018 szeptember 14-én kezdődnek. Két hetente pénteken kb. 2 órás adások alkalmával levetítjük a pályamunkákat, majd véleményezzük, értékeljük azokat. Az, hogy adott adásban mely videókat értékeljük, az élő adás előtt nem nyilvános, hiszen a szerkesztés sokszor az utolsó pillanatig tart. 

Az élő adásokban tanácsokat és építő kritikát adunk a videó készítőjének, valamint kiemeljük a pályamunka erősségeit. Egy-egy videó megtekintése után pontozzuk a videót (a pontozás nem nyilvános). A pontozás alkalmával szakmai és nézői szempontok alapján határozzuk meg a pontszámot,

Az élő adások a stream végét követően is elérhetők maradnak a Broadtest csatornán.

A győztesek, az élő adásokban legtöbb pontot szerző alkotások. A különdíjak nyerteseit a különdíj felajánlója választja ki.

A nyerteseket az eredményhirdető élő adásban hirdetjük ki, valamint email-ben is értesítjük.

A díjakat személyesen adjuk át, egy erre a célra meghirdetett eseményen. Ha a díjazott nem tud személyesen megjelenni, az ajándékának átvételét egyénileg egyeztetjük vele email-ben.

ADATKEZELÉS

A pályázatban való részvételhez el kell küldd nekünk néhány adatodat. Név, életkor, email cím és a Youtube csatornád linkje. Ezeket az adatokat kizárólag a pályázat lezártáig őrizzük meg, azután töröljük. A megadott adatokat nem használjuk fel sem marketing, sem egyéb célokra, harmadik félnek nem adjuk ki. Az adatokra az azonosítás miatt van szükség. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen problémád van, azt jelezd a hello@broadtest.hu címen.

Az általad elküldött adatokat a tárhely.eu-nál lévő tárhelyen és offline őrizzuk a pályázat végéig. Egyéb helyen nem tároljuk. A honlap használatával kapcsolatos részletes információkért, olvasd el a láblécben található “adatkezelés”-t.

TÁMOGATÓK ÉS DÍJAK

SjCam Magyarország

Ajándékcsomagok

Star Network

Ajándékutalványok

Penta Media Group

Broadtest termékek

Sennheiser

Mikrofonok, fejhallgatók

Csodák Palotája

Belépők

Cyberjump

Belépők

HAMA

Ajándékutalványok

Akció Paintball

Belépők

Fel