4. Broadtest Videó- és rövidfilmpályázat

A Broadtest filmkészítő pályázatot ír ki két kategóriában – videó és rövidfilm kategóriában. Nem titkolt célunk, hogy megdolgoztassunk Titeket. Erre készítettünk fel benneteket a Hátukkal eddig. Alább olvashatod a pályázati feltételeket. Ha megfelelsz a kiírásnak, és a Te pályázatod lesz a nyerő, idén is értékes ajándékokkal gazdagodhatsz! Olvasd el a kiírást, forgasd le a videót, és a lap alján található űrlap segítségével küldd be a pályázatodat 2019. szeptember 30-ig.

 

Mit szeretnénk elérni a pályázat kiírásával?

Elsősorban új tehetségeket szeretnénk felfedezni és ösztönözni őket arra, hogy értékes tartalmakat állítsanak elő, amellyel a Youtube-os tartalmak színvonalát emelhetjük. Szintén fontos célunk, hogy a bejutott pályamunkákat népszerűsítsük és segítsünk eljuttatni a közönségükhöz.

MENETREND

2019 augusztus 03.

Pályázat kihirdetése, videók beküldési határidejének kezdete.

2019 szeptember 12.

Élő értékelések kezdete.

2019 november 20.

Pályázati videók beküldési határidejének vége.

2019 december 5.

Pályázat lezárása.

2019 december

Eredményhirdetés – szolnoki TISZApART mozi

Díjátadó

A pályázók köre

Elfogadjuk a jelentkezését minden 13. életévét betöltött, magyar állampolgárnak. Felső korhatár nincs.

A pályázat tartalma

Azt, hogy melyik kategóriába szeretnéd küldeni a filmedet, Te döntöd el, de ezt felülbírálhatjuk, ha nem felel meg az alábbi feltételeknek az adott kategóriában, és áttehetjük a másikba, amennyiben annak feltételei teljesülnek.

Nevezési Kategóriák

 
 

Videó kategória

Videófilmeket várunk bármilyen műfajban és bármilyen formátumban. Az alábbi feltételeknek megfelelő videókat várjuk:

 • „A legjobb, legeredetibb, legkülönlegesebb.” mottóval várjuk a pályamunkákat, legyen az vlog, kommentár, videoklipp, oktató, vagy szórakoztató tartalom, stb. Bármilyen témában jöhet videó, lényeg hogy meg kell indokold néhány mondatban, hogy miért és miben a legjobb, legeredetibb vagy legkülönlegesebb az általad beküldött videó?
 • Egy pályázó (egyén vagy csoport) maximum 3 videót küldhet be
 • A beküldött videók hossza egyenként maximum 3 perc lehet
 • A beérkező munkákat előválogatáson szűrjük meg és amennyiben egy videó nem felel meg a tartalmi kiírásnak, akkor nem kerül versenyprogramba, így  élő adásba sem
 • A hivatalos válogatás eredményéről nem küldünk értesítést.  Az online bírálatra bejutó videók alkotóinak értesítést küldünk
 • Pályázni 2019-es, saját készítésű videókkal lehet
 

 

Rövidfilm kategória

A klasszikus rövidfilm követelményeinek megfelelő pályaműveket várunk, melyek alapos tervezés, gyártás és utómunka eredményei. Fontos a megvalósítás minősége, de a sztori is amit képernyőre viszel.

 • A filmnek története, dramaturgiája, narratívája kell, hogy legyen, élőszereplős vagy animációs fikciós filmeket várunk ebbe a szekcióba
 • Egy pályázó (egyén vagy csapat) maximum 3 filmet küldhet
 • A beküldött film hossza maximum 16 perc
 • A beérkező munkákat előválogatáson szűrjük meg és amennyiben egy videó nem felel meg a tartalmi kiírásnak, akkor nem kerül versenyprogramba, így élő adásba sem A hivatalos válogatás eredményéről nem küldünk értesítést.
 • Pályázni 2019-es, saját készítésű filmekkel lehet
 

 

Nevezési feltételek, kizáró okok

 • SZERZŐI JOGOK: Csak saját alkotással lehet nevezni, átvett anyagok csak rövid bevágások erejéig jelenhetnek meg,  ha a történet igényli,  a videó teljes hosszának maximum 10%-ában, tisztázott szerzői jogok mellett . Nem lehet pályázni jogdíjköteles zenét tartalmazó alkotással. A pályázati videók illetve rövidfilmek csak jogdíjmentes, vagy Creative Common licences, vagy Epidemicsound-os zenéket, tartalmazhatnak. Ha a videó jogdíjas zenét tartalmaz, a pályázatban nem vehet részt, kizárásra kerül és az élő értékelésbe sem kerül be.
 • A megadott időtartamnál hosszabb videókat nem áll módunkban elfogadni, azokat azonnal kizárjuk, így az élő értékelésbe sem kerülnek be.
 • Kizáró ok, ha a pályamunka  nem 2019-ben készült.
 • Nem lehet pályázni csak és kizárólag vlog jellegű videóval. A videó tartalmazhat vlogot, de minimum 50%-ban egyéb, forgatott anyagot is tartalmaznia kell.
 • Nem lehet indokolatlanul trágár, sértő, szexuális tartalmú, jogsértő vagy törvényellenes cselekvésre ösztönző videóval, rövidfilmmel pályázni.
 
 

Nevezési díj

A pályázatra való nevezés ingyenes

A pályázat beadása

A pályamunkákat az oldal az alján található űrlap kitöltésével lehet nevezni. Csak az így beküldött videók, rövidfilmek kerülnek be a pályázatba, egyéb felületeken küldött pályamunkákat (Facebook üzenet, e-mail, stb…) nem áll módunkban elfogadni. Az elkészült pályamunkákat videómegosztó portálra (Youtube, Vimeo, stb…) kell feltölteni , majd a feltöltött, nyilvános vagy nem listázott státuszú videó, rövidfilm linkjét az oldal alján található űrlapon fel kell tüntetni. 

Minden beküldött pályázati anyag esetében be kell jelölni a nevezési kategóriát.  Minden nevezést külön űrlapon kell megtenni, egy kategóriába több videó is beküldhető.

A pályázati űrlap maradéktalan kitöltése esetén lehet csak beküldeni a pályázatot.

A pályázat beküldési időszakában (2019. augusztus 1. és 2019. szeptember 30. között) beérkezett, a kiírásnak megfelelő videók és rövidfilmek bekerülnek a befogadott pályázatok listájába.

 

Az értékelés menete

Idén először lesz előválogatás is, mely nem nyilvános, így az élő adásokba csak az általunk minőségileg is előszűrt, a pályázati feltételeknek megfelelő pályamunkák kerülnek be. Az értékelés második körében már minőségi szempontok alapján értékelünk. Az élő adásba csak a pályázati feltételeknek megfelelő illetve az ezután kiválasztott videók és rövidfilmek kerülnek be.

Az értékelés nem beküldési sorrendben történik, az értékelő adások szerkesztettek, így előfordulhat hogy hiába küldted be elsőként a videódat, decemberben kerül sorra. Az élő adásba bejutó videókat illetve rövidfilmeket élőben értékeljük  a TWITCH csatornánkon, majd a rögzített értékelés átkerül a YouTube csatornánkra is. A Videók értékelésein túl, külön adásban kerülnek bemutatásra a rövidfilmek havonta egy alkalommal, melyet a szolnoki TISZApART moziból élő közönséggel közvetítünk.

Az értékelések 2019. szeptember 12-én kezdődnek. a beküldött videók mennyiségétől függően kéthetente, hetente jelentkezünk majd élő adással. Az egyes adások időtartama kb. 2 óra. Az élő adások alkalmával levetítjük a leválogatott és adott adásra kiválasztott videókat illetve rövidfilmeket, majd véleményezzük, értékeljük azokat. Az értékelés azonnal történik, 10-es skálán értékelve (a pontozás nem nyilvános), majd az eredményhirdetés előtt összesítjük az adatokat, melyből kiderülnek a nyertesek (a legtöbb pontot szerző alkotások). A pontozás alkalmával szakmai és nézői szempontok alapján határozzuk meg a pontszámot. Azonos pontszámok esetén szubjektív szempontok figyelembevételével dől el a nyertes személye.

Az, hogy az adott adásban, mely pályamunkák kerülnek be nem nyilvános, hiszen a szerkesztés sokszor az utolsó pillanatig tart. 

Az élő adásokban tanácsokat és építő kritikát adunk a videó készítőjének, valamint kiemeljük a pályamunka erősségeit.

Az élő adások a TWITCH stream végét követően is elérhetők maradnak a Broadtest YouTube csatornáján.

 

Eredményhirdetés

A nyerteseket az eredményhirdető élő adásban hirdetjük ki, valamint email-ben is értesítjük.
A díjakat személyesen adjuk át, egy erre a célra meghirdetett eseményen. Ha a díjazott nem tud személyesen megjelenni, az ajándékának átvételét egyénileg egyeztetjük vele email-ben.

Támogatók és díjak

Nyeremények

2db Sony Alpha 6400 16-50mm
1db Asus ProArt monitor
4db prémium Vifa hangszóró
4db porfesszionális Sennheiser fejhallgató
1db Insta360 kamera

soksok Broadtest holmi

Hozzájárulás

A pályázatra való nevezéssel (videó vagy rövidfilm linkjének beküldése, adatok kitöltése) megértetted és elfogadod a pályázat feltételeit és hozzájárulsz, hogy a beküldött pályamunkákat a Broadtest Youtube illetve Twitch csatornáján közzé tegye, illetve, hogy a megadott adataidat (különös tekintettel a név, életkor, e-mail cím, YouTube csatorna neve, videó/rövidfilm címe, hossza) kezelje és használja (élő adásban való közlés, kapcsolattartás, stb. céljából) a pályázat ideje alatt (2019.08.01-től 2019.12.31-ig).

Adatkezelés

A pályázatban való részvételhez el kell küldd nekünk néhány adatodat: név, életkor, email cím és a Youtube csatornád linkje, a videó címe és hossza.

A pályázatra való jelentkezés elküldésével elfogadod, hogy az adataidat megismerjük és tároljuk, illetve szükség esetén kapcsolattartásra és azonosításra felhasználjuk. Ezeket az adatokat kizárólag a pályázat lezártáig őrizzük meg (2019. 12. 31.), azután töröljük. A megadott adatokat nem használjuk fel sem marketing, sem egyéb célokra, harmadik félnek nem adjuk ki. Az adatokra az azonosítás miatt van szükség. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen problémád, kérdésed van, azt jelezd a hello@broadtest.hu címen.

Az általad elküldött adatokat a rackhost.hu oldalán lévő tárhelyen és offline őrizzük a pályázat végéig, egyéb helyen nem tároljuk. A honlap használatával kapcsolatos részletes információkért, olvasd el a láblécben található “adatkezelés”-t.

Itt jelentkezz a Videó pályázatra!

A te neved
Értesítési Email címed
Számokat írj
Videómegosztós (Youtube stb) nyilvános, vagy nem listázott, eseteg Drive link.
Csak számot írj
Indokold meg pár mondatban, miben a legjobb, vagy miért a legegyedibb, vagy legkülönlegesebb a beküldött videód!

Itt jelentkezz a Rövidfilm pályázatra!

A te neved
Értesítési Email címed
Számokat írj
Videómegosztós (Youtube stb) nyilvános, vagy nem listázott, eseteg Drive link.
Csak számot írj

Fel